18 Ekim 2012 Perşembe

Küçük kağıt çiçekler / Paper Flowers

     Merhaba!
     Bugün küçük çiçeklerden bahsetmek istiyorum. Küçük çiçekleri çok seviyorum ve projelerimde bol bol kullanıyorum. Ne yazık ki bu çiçekler ithal olmalarından dolayı oldukça pahalılar. Ben de blogları dolaşarak, youtube videoları izleyerek kendi çiçeklerimi yapmak için yeni yollar keşfetmeye çalışıyorum. 

     Henüz çok profesyonel olmamakla beraber birkaç başarılı çiçek denemem oldu. Aşağıda onları paylaşmak istiyorum. Eğer istek olursa - ki hiç takipçim olmadığını düşündüğümde bu uzak bir ihtimal gibi görünüyor- nasıl yapıldıklarını anlatan detaylı bir açıklama da yayınlayabilirim. İşte çiçeklerimin bazıları:


     Bu çiçekleri 1cm'lik umix şekilgeç yardımıyla kestim. Üst katı çiçeğin göbeğini oluşturması için iyice katlayarak yapıştırdım, diğer katları giderek daha az kıvırdım ve tüm katları sıcak uhu ile yapıştırarak bu çiçekleri yaptım.


      Tim Holtz'un çok sevdiğim "tattered flowers" kesim kalıyla yaptığım çiçekler. Ara katlara çeşitli danteller ve iki kat tül ekledim. 


     Scrapbook sayfalarında ya da kutu süslemelerinde çok hoş olacağını düşünüyorum.

                                       

15 Ekim 2012 Pazartesi

Bir kutu kapladım! / I altered a box!

       Merhaba !
     Bu hafta uzun uğraşlar sonunda  kapladığım bir çay kutusunu paylaşmak istiyorum. Daha önce okulda kullanmak için yaptığım "okul defteri"me takım olsun diye kalemlerimi koymak için planladım. İşte kutunun  resmi :



     Biz uzun zamandır poşet çay kullanıyoruz. Poşetleri çay kutuma yerleştirdikten sonra elimde kalan boş kutuları bir yerlerde kullanmayı  hep istemiş, ama doğru yerin neresi olduğunu bir türlü bulamamıştım. Uzatmayayım, geçen hafta hem güzel bir film izledim hem de resimde gördüğünüz kutuyu kapladım. Sonra da kendimi üzerini süslemeye kaptırdım. Tepeden bakılınca üzeri şöyle görünüyor:



     Öncelikle bir terzi mankeni kalıbı çıkarttım. İnternette bir çok şablon bulabilirsiniz. Ben elimdeki mühürlerden birini kullandım. Elimde yıpranmış hatta dağılmış bir kitaptan ayırdığım samanlı kağıtlar vardı. Hem ince hem de dayanıklı bir kağıt olduğundan  çok kolay şekillendirebildim. 
     
     Şekli kestikten sonra birkaç kat akrilik boya ile renklendirdim, bu aşağıdaki resimde daha iyi görebileceğiniz üzere, yazıları tam olarak kapatmamaya çalıştım. Sonra da üzerine kendi boyadığım Fransız dantelinden bir elbise giydirdim. Elbiseye Ummix şekilgecimi (1cm _ 3/8'') kullanarak küçük çiçeklerden kemer yaptım. İşte yakın plan resmi:



     Hemen yanına salyangoz güllerimden birini yine kendi boyadığım tülle birleştirerek ekledim. Bu gülü bir nevi şapka gibi planladım.

    Kutumun üzerine sonbahar renklerini seçtiğim için yepyeni aldığım Bigshot'ı kullanarak bir sonbahar yaprağı ve bir de asma dalı görüntüsüne sahip süsleme kestim. Bunları da parlak akrilik boya ile renklendirdim.





     Eh İstanbul'da sonbahar - bu sene öyle olmadıysa da- şemsiyesiz geçmez. O nedenle dış katlarını soyduğum koli kartonunu - ki bu haliyle zaten oluklu bir görüntüsü vardı- şemsiye şeklinde kıvırıp boyadım, kürdan ve bir inci tanesi yardımıyla da sap yaptım; mankenimin yanına ekledim. Geriye bir tek çantamızı alığ çıkmak kalmıştı ki aklıma küçük bir çanta ekleme fikri takıldı. İşte çantanın yakın planda görünüşü:



     Çantanın kenarlarına Rubb'n Buff ile altın renkli bir kontur çektim. Işığım çok düzgün olmadığı için fotoğraf makinesi altın renkli pırıltıları fazlaca göstermiyor. Aşağıda son olarak kutunun tam tepeden görüntüsünü yayınlayarak bu yazıma da son veriyorum.




Neşeyle kalın!












8 Ekim 2012 Pazartesi

Kısaltmalar - Acronym & Abbreviation

Siz de benim gibi youtube izlemeye ve oradan öğrendiklerini uygulamaya merkalıysanız, bu sayfayı seveceksiniz. Konuşma dilinde kullanılan ve okullarda öğretilmeyen birçok kısaltmayı anlamak kolay olmuyor; ama artık iyi bir yardımcımız oldu.

Well, actually this post is useful for people who have English as a second language, because understanding slang, abbreviations and acronyms is a nightmare for us. Maybe I should say it was, because this website I just found is really good. Take a look ;)

Quilling - Posta Kartı (Post Card)

Merhaba !
Bugün ilk kez posta kartı yaptım. Elde ettiğim sonuç tatminkâr olunca da yayınlamaya karar verdim. Aslında sanırım hem ilk posta kartım hem de ilk quilling denememin aynı yayında yer alması biraz dezavantaj yaratıyor. İzleyenlerin affına sığınarak ilk resimlerimi  ekliyorum :



Hello All!
Today I made a post card using quilling technique. Since the result was decent, I decided to post the pictures. I believe two firsts in a post is a little too daring, because this is my very first quilling experience and the very first post card I have ever made. So here are the pictures :))




                          



















                           
















Diğer scrapbooking projelerimi görmek için buradaki  kişisel bloguma da gözatabilirsiniz.

If you want to see other scrapbooking projects please check my website here