26 Mayıs 2013 Pazar

Yeni Not Defterlerim / My New Note Books

     Merhaba Dünyaaaa!
    Bugün tanıtacağım proje değiştirip kişiselleştirmeyi çok sevdiğim iki yeni not defteri. Bu defterleri şimdilik hazır alıyorum; ama hazır defterler tam olarak zevkime uygun olmadığı için şimdilerde cilt yapımını öğreniyorum ki kendi defterlerimi üretmeye geçebileyim!  Aşağıda göreceğiniz defterler kendilerine hediye olarak hazırlanan kişilerin baş harflerini de içeriyor. Sözü uzatmadan sıra resimlerde:

Hello World!
Todays project is about note books that recently altered and personalized, i really enjoy that. For now I'm buying the note books from a local store but in near future I'm hoping to build my own note books; so I'm learning different ways of book binding. The ones you are about to see contain the initals of two speacial people who received them as gifts. Without further ado, here are the photos:



Gördüğünüz gibi sağ alt köşede şefaf mühürlerle "v" ve "n" harflerini bastım.

As you see I used clear stamps for the initals "v" and "n".


     Burada henüz hiçbir işlem görmemiş olan asıl defterlerden birini de görüyorsunuz. Bu zavallım da değişime uğrayacağı günü bekleyen çirkin ördek yavrusu gibi öylece bekliyor.

Here is the original note book, ready to be altered.

     Aşağıdaki resimde defter sayfalarının sarı, mavi, pembe ve yeşil olduğunu göstermeye çalışıyorum; ama pek belli olmuyor. O nedenle bir de yazarak belirtmek istiyorum :)

In the picture below I was trying to show you that the note books contain pages in 4 different colors as yellow, blue, pink and green. Unfortunately the picture does't do right to the lovely color, so I decided to mention them here :)


     Son olarak da sayfanın kenarındaki gülün geçenlerde Kadıköy'den aldığım şahane bir kurdeleden bir parça olduğunu söylemek isterim.

Last but not least I want to mention the rose in the bottom left side of the page. It's part of a ribbon I bought recently in Kadıköy.


Herkese neşeli günler dilerim! Şimdilik hoşça kalın!

Wish you all a joyful day and bye for now!

23 Mayıs 2013 Perşembe

Renkli Kalemler İçin Bir "Kalemlik" / A New Pencil Holder



     Herkese merhabalar! 
   Uzuuuun bir aradan sonra yine buradayım ve elbette ortalarda görünmediğim süre boyunca da boş durmadım. İşte hobi odamı düzenlemek için taa şubat tatili sıralarında yaptığım bir proje, kağıt havlu rulolarından yapılmış kalemliğim. 

Hello World!
After a very long period of absence I am finally back to publishing what I have done so far, since I wasn't publishing anything but crafting alot. Ok, so this is a project I have worked on in february, when I had a two weeks school break and was trying to organize my craft room. This project is made with paper towel rolls. 




   Bu kalemliğin yapılışını Sacrafters'ın youtube kanalında izlemiştim. İlgilenenler için linki burada. Ama ben elimdeki malzeme biraz daha farklı olduğu için  onun tasarımından biraz daha farklı çalıştım. O, çalışmasında tüplerin arkalarını kapatmıştı; ben ise bu kalemliği çalışma masamın duvarla birleştiği, kapalı bir köşeye koyacağım için arkasını kapatmadım. 

This actually is not my original idea, I took the inspiration from SaCrafters tutorial you can find the link here. However, I made some  changes since I was going to place the pencil holder in a corner, with its back facing the wall. 



   Böylece tüm kalemler aynı boydaymış gibi düzgün durabiliyorlar. İşte burada da içi boş hallerinden birkaç görüntü var:

I also wanted to have all the different markers look the same size :)



   Arka planda görülen bazı malzemeler var, lütfen şimdilik onların kusuruna bakmayın! Okullar tatil olur olmaz hobi odamı biraz daha yüzünebakılır hale getirmek için kolları sıvayacağım. Belki sonucu da fotoğraflayıp buradan paylaşırım.

In the background you can see some of my craft items, I know my craftroom needs some urgent attetion :) So please forgive the mess untill the summer break and then I will finish decorating my craf room and maybe share some pics.




Şimdilik benden bu kadar, pek yakında yeni projelerimi de paylaşmayı umuyorum. 

Neşeyle kalınız!

So, I guess that's it for now. Soon I'll be sharing some of my new projects.

Wish you all joy!