15 Ekim 2012 Pazartesi

Bir kutu kapladım! / I altered a box!

       Merhaba !
     Bu hafta uzun uğraşlar sonunda  kapladığım bir çay kutusunu paylaşmak istiyorum. Daha önce okulda kullanmak için yaptığım "okul defteri"me takım olsun diye kalemlerimi koymak için planladım. İşte kutunun  resmi :



     Biz uzun zamandır poşet çay kullanıyoruz. Poşetleri çay kutuma yerleştirdikten sonra elimde kalan boş kutuları bir yerlerde kullanmayı  hep istemiş, ama doğru yerin neresi olduğunu bir türlü bulamamıştım. Uzatmayayım, geçen hafta hem güzel bir film izledim hem de resimde gördüğünüz kutuyu kapladım. Sonra da kendimi üzerini süslemeye kaptırdım. Tepeden bakılınca üzeri şöyle görünüyor:



     Öncelikle bir terzi mankeni kalıbı çıkarttım. İnternette bir çok şablon bulabilirsiniz. Ben elimdeki mühürlerden birini kullandım. Elimde yıpranmış hatta dağılmış bir kitaptan ayırdığım samanlı kağıtlar vardı. Hem ince hem de dayanıklı bir kağıt olduğundan  çok kolay şekillendirebildim. 
     
     Şekli kestikten sonra birkaç kat akrilik boya ile renklendirdim, bu aşağıdaki resimde daha iyi görebileceğiniz üzere, yazıları tam olarak kapatmamaya çalıştım. Sonra da üzerine kendi boyadığım Fransız dantelinden bir elbise giydirdim. Elbiseye Ummix şekilgecimi (1cm _ 3/8'') kullanarak küçük çiçeklerden kemer yaptım. İşte yakın plan resmi:



     Hemen yanına salyangoz güllerimden birini yine kendi boyadığım tülle birleştirerek ekledim. Bu gülü bir nevi şapka gibi planladım.

    Kutumun üzerine sonbahar renklerini seçtiğim için yepyeni aldığım Bigshot'ı kullanarak bir sonbahar yaprağı ve bir de asma dalı görüntüsüne sahip süsleme kestim. Bunları da parlak akrilik boya ile renklendirdim.





     Eh İstanbul'da sonbahar - bu sene öyle olmadıysa da- şemsiyesiz geçmez. O nedenle dış katlarını soyduğum koli kartonunu - ki bu haliyle zaten oluklu bir görüntüsü vardı- şemsiye şeklinde kıvırıp boyadım, kürdan ve bir inci tanesi yardımıyla da sap yaptım; mankenimin yanına ekledim. Geriye bir tek çantamızı alığ çıkmak kalmıştı ki aklıma küçük bir çanta ekleme fikri takıldı. İşte çantanın yakın planda görünüşü:



     Çantanın kenarlarına Rubb'n Buff ile altın renkli bir kontur çektim. Işığım çok düzgün olmadığı için fotoğraf makinesi altın renkli pırıltıları fazlaca göstermiyor. Aşağıda son olarak kutunun tam tepeden görüntüsünü yayınlayarak bu yazıma da son veriyorum.




Neşeyle kalın!












5 yorum:

  1. Sevgili Mev'ce hanımefendi; siz kutu kaplamamış sanat eseri yapmışsınız.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok naziksiniz :) Bu benim ilk denememdi, güzel yorumunuz beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ederim!

      Sil
  2. İlk denemede bu kadar çeşitlilik ve bu çeşitlilikte bir uyum olması gelecekte projeler için ipucu veriyor. Ben çok estetik ve romantik buldum bu çalışmayı. Adını da nazenin koydum haberiniz olsun :)
    Sevgilerimle..
    Bir de kelime doğrulamasını kapatırsanız daha iyi olur..

    YanıtlaSil
  3. ne hamarat hatunmuşsunuz maşallah siz :)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil